انواع روش های کف سازی ساختمان

کف سازی ساختمان چیست؟

ما قصد داریم در این مقاله شما مخاطبان محترم را با انواع روش های کف سازی ساختمان آشنا کنیم برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره این موضوع پیشنهاد می کنیم که حتما مقاله ما را دنبال کنید.

در زمان ساخت ساختمان باید مراحل زیادی بکار گرفته شود تا در نهایت بتوانید ساختمان را با نتیجه کامل تری به اتمام برسانید. یکی از مرحله های تاثیر گذار در زمان ساختمان سازی مربوط به زیرسازی یا همان کف سازی ساختمان می شود.

در ادامه نوبت به هم سطح سازی ساختمان می رسد در زمان لوله کشی ساختمان مانند لوله های آب، گاز و… باید براساس قواعد خاصی انجام شود تا تمامی سطح ساختمان بایک دیگر هموار و هم سطح شود. شاید این سوال در ذهن شما رخ دهد که هم سطح سازی ساختمان چگونه اعمال می شود؟ در پاسخ به این سوال گفته می شود، برای اینکه بتوانید ساختمان را هم سطح کنید باید از مصالح های مربوطه برای پر کردن آن استفاده کنید.

انواع روش هایی که در زمان کفسازی انجام می شود شامل موارد زیر می باشد:

  • کفسازی با خاک
  • کفسازی با پوکه
  • مهار مصالح کف ساختمان
  • کف سازی ساختمان از طریق فوم بتن

در ادامه هرکدام از آن ها را برای شما مخاطبان شرح می دهیم.

کفسازی با خاک:

این نوع کف سازی در گذشته کاربرد بیشتری برای پر کردن سطح ساختمان داشته است. البته ناگفته نماند که کفسازی با خاک هم امروزه در بعضی از کفسازی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. لازم است که این نکته را در نظر بگیرید خاک با توجه به وزنی تقریبی 2200 کیلوگرم مترمکعبی که دارد باید برای کفسازی هر 1000متر مربع با در نظرگرفتن ضخامت 10 سانتی متری وزن کفسازی نیازمند به 220 تن خاک می باشد.

کف سازی با پوکه:

کف سازی با پوکه به دو روش پوکه سفال و پوکه معدنی انجام می گیرد. شاید این سوال در ذهن شما رخ دهد که پوکه سفال و پوکه معدنی به چه منظور طراحی شده اند در ادمه هرکدام از آن ها را شرح می دهیم.

این مطلب را از دست ندهید
روش های انبار و نگهداری سیمان

پوکه سفال: این نوع پوکه از تکه های ریز سفال های تیغه ایی تشکیل شده است این نوع پوکه ها از وزن سبکی برخوردار هستند. این نوع پوکه ها دارای لبه های برنده ای می باشد که می تواند لوله های برق ساختمان را مورد برش قرار دهد.

پوکه معدنی: شکل طراحی شده پوکه های معدنی به حالت تیله ای می باشد. این نوع پوکه با توجه به ظاهری که دارد می تواند بر روی لوله های تاسیسات ساختمان تاثیرات منفی را بگذارد این اثرات موجب آسیب پذیری به لوله ها می شود. اگر بخواهیم سبکی وزن پوکه ها را در نظر بگیریم باید بگوییم که وزن یک متر مکعب پوکه تقریبا 600 کیلوگرم می باشد. به همین منظور برای کفسازی 1000 متر مربع با ضخامت 10 سانتی متری ساختمان نیازمند به 60 تن پوکه می باشد.

مهار مصالح کف ساختمان:

با توجه به تعاریف گفته شده درباره ی پوکه ها می توان گفت در زمان کفسازی ساختمان باید مصالح بکار رفته شده در ساختمان با سیمان ترکیب شود به این منظور این ترکیب موجب مهار شدن مصالح در کف ساختمان می شود. ترکیب گفته شده شامل ماسه و سیمان عیار 150 می باشد.

کفسازی از طریق فوم بتن: یکی دیگر از روش های کفسازی ساختمان بهره مندی از فوم بتن ها می باشد. این روش نسبت به دیگر بخش های گفته شده نوین تر و کاربردی تر بشمار می آید. به همین دلیل فوم بتن ها را می توان یک پرکننده مناسب کفسازی به حساب آورد. ویژگی های برجسته ای که فوم بتن ها دارند شامل وزنی سبک، هزینه کم، و سرعت عمل بالایی می باشد.

نتیجه گیری

با توجه به مطالب گفته شده در این مقاله می توانیم نتیجه بگیریم که روش های مختلفی برای کفسازی ساختمان وجود دارد. در نهایت می توان گفت هرکدام از این روش ها براساس عملکرد خاصی مورد استفاده قرار می گیرد. (امیدواریم از این مقاله اطلاعات کافی و سودمندی را کسب کرده باشید.)