دیوار دوغابی

دیوار دوغابی چیست؟
امروزه سعی می شود در ارتباط با زمینه های مختلف روش های جدیدی را به کار ببرند، روش هایی که بر پایه علم جدید و به کارگیری مهندسین رشته های خاص می باشد. به کارگیری این روش ها که در خیلی از موارد تأییدیه لازم را نیز دریافت کرده اند و هم چنین تجربه ثابت کرده اند که استفاده از این تکنیک چه فوایدی دارد؟

یکی از روش های امروزی در عرصه ساخت و ساز استفاده از دیوار دوغابی است، دیوار دوغابی در خیلی از موارد کاربرد دارد و مهندسان از آن استفاده می کنند، موارد استفاده از این دیوار در زمان هایی می باشد که زمینی خاک نرم دارد و احتمال اینکه خطراتی را ایجاد کند بیشتر است و یا اینکه در جاهایی که آبی که وجود دارد در سطح بالای است از این دیوار استفاده می کنند.
از تکنیک مورد نظر یعنی دیوار دوغابی در ارتباط با اطراف تونلها نیز استفاده می شود چون این دیوارها ضدآب هستند ( دیوارهای دیافراگم) فرد می تواند امیدوار باشد که با این روش خاک تکان نمی خورد و خاک نرم نمی تواند لغزش کند و جابجایی در زیر ساختمان ایجاد نمی شود، هم چنین با این تکنیک می توان از اینکه آب به داخل سایت های ساختمانی نفوذ کند ممانعت به عمل آید.

انواع دیوارهای مورد استفاده در ساخت و ساز بنایی

دیوارهای که در ارتباط با ساخت وسازهای بنایی کاربرد دارد به عنوان دیوارهای بنایی شناخته
می شوند و معمولا آنها را به دو دسته تقسیم می کنند که به آنها دیوارهای سازه ای و در مقابل دیوارهای غیر سازه ای می گویند.

این مطلب را از دست ندهید
سیمان پرتلند بنایی

دیوار سازه ای چیست؟

به دیواری سازه ای می گویند که فشاری که به این دیوار می آید و به عبارتی باری که روی آن قرار می گیرد را می تواند عمود بر خود تحمل کنند. معمولا جنس این دیوارها از آجر و سیمان و یا همراه با ماسه سیمان و ماسه آهک است.
دیوارهایی که غیرسازه ای شناخته شده است از اینکه بتوانند بارهای ساختمانی را تحمل کنند معذورند، و معمولا به عنوان تیغه شناخته شده اند.

روش ساختن دیوار دوغابی

برای ساختن این دیوار اینطور اقدام می کنند که به شکلی که می خواهند یک حفره ایجاد می شود و حفره ای را که ایجاد کرده اند را با بتن پر می کنند، سعی می کنند این بتن طوری باشد که حتی فشار نتواند به آن آسیبی وارد کند و این بتن در مقابل نیرویی مانند نیروی هیدورلیکی نیز بتواند مقاومت کند.

بعد از اینکه دیواهای بتنی محکم شد از سازه ای به نام سازه نگهبان استفاده می شود تا بتواند فشاری که به دیوار وارد می شود را تا مدتی مهار سازد.