با انواع قیرها و کاربرد آن ها آشنا شوید

در مقالات قبل به قیر چیست پرداختیم و حالا کاربرد آن را بیان خواهیم کرد. در ابتدا لازم است بدانید، تقسیم بندی قیرها براساس مرغوبیت، کیفیت و همچنین نوع آن بوده و هر یک از آن ها کربرد خاص خود را دارند. در ادامه انواع قیرها را برای شما عزیزان نام می بریم و در رابطه با هر یک از آن ها به شما توضیح می دهیم.

انواع قیر

  • قیر طبیعی: همان طور که از اسم این نوع قیر مشخص است، کاملا طبیعی بوده و در اثر تبدیل آهسته و تدریجی مواد نفت خام و تبخیر آن ها در طول سال های دراز به وجود می آید. با وجود سختی تبدیل این نوع قیرها اما باید بدانید ماندگاری و دوام بالاتری در مقابل قیرهای تولیدی در پالایشگاه دارند. قیرهای طبیعی به سه دسته قیر سنگ ها، قیر پارچه ای و همچنین گیلسونایت ها تقسیم بندی می شوند.

انواع قیر,انواع قیرها,قیر طبیعی,

  • قیر نفتی: نحوه ساخت و تولید این نوع قیرها به شکل عبور از برج تقطیر در پالایشگاه ها می باشد. از ویژگی های قیر نفتی می توان به درجه نرمی آن ها اشاره داشت که به همین دلیل به قیرهای نرم معروف هستند. مراحل ساخت این نوع قیر به شکلی است که ابتدا ماده های سبک مثل پروپان و بنزین در مرحله های سختی از نفت خام جدا شده و در مرحله دوم هم ماده های سنگینی مانند نفت سفید و همچنین گازوئیل از آن جدا می شود. لازم است بدانید کاربرد قیر نفتی در راه سازی و آسفالت خواهد بود.
  • قیر دمیده: این نوع قیر در دمای عادی به حالت جامد بوده و بعد از این که دما به آن اعمال شود، به شکل مایع در می آید. علت نام گذاری این قیر به این دلیل است که بعد از دمیده شدن هوا پلیمر شده و سبب ایجاد خاصیت الاستیک در آن می شود. از ویژگی های قیر دمیده در مقایسه با قیر خالص می توان به درجه نرمی بالا، درجه نفوذ کم و حساسیت کم نسبت به تغییر دما اشاره کرد. کاربرد این نوع قیر در پوشش بام، اندود کاری، باتری اتومبیل و… می باشد.
این مطلب را از دست ندهید
نکات اجرایی قیرگونی

قیر نفتی,کاربرد قیر,کاربرد قیر در ساختمان سازی,

  • قیر مخلوط: این نوع قیرها از مخلوط قیر با بنزین یا نفت سفید تولید می شود. از ویژگی ها آن می توان به نیمه جامد بودن در هوای معمولی و تبدیل آن به مایع در دمای 600 درجه سانتی گراد اشاره کرد. کاربرد قیر مخلوط در پوشش آسفالت ها می باشد.
  • قیر امولسیون: قیر نام برده شده از مخلوط آب، قیر و همچنین یک ماده امولسیون کننده حاصل می شود. وزن امولسیون متفاوت بوده و میزان آب مصرفی هم باید تعیین شود. از ویژگی های بسیار خوب این نوع قیرهای می توان به نبود هیچ نوع ماده نفتی در مواد اولیه آن اشاره داشت و به همین دلیل هم استفاده از قیرهای امولسیونی سبب محافظت از محیط زیست خواهد شد.