اموزش نازک کاری گچ - قسمت اول

آموزش نازک کاری در گچکاری

در این مقاله می خواهیم به بررسی موضوع آموزش نازک کاری در گچ کاری بپردازیم و نکات مهم آن را برای شما عزیزان بگویم، به شکلی که بتوانید به راحتی نازک کاری ساختمان را انجام داده و با هیچ مشکلی روبه رو نشوید.

احتمالا با مرحله اول کار آشنا باشید، که باید سطح دیوار مد نظر را به طور کامل با خاک و گچ آغشته کرده باشیم. اگر درباره علت این مرحله کنجکاو شده اید لازم است بگویم به این دلیل است که در هزینه های شما صرفه جویی کرده و علاوه بر این در مقایسه با ملات گچ دیر گیر تر بوده و دارای خاصیت شکل پذیری بیش تر می باشد. در این جا لازم می دانیم به شما اطلاعات مختصری را درباره ملات خاک و گچ بدهیم، با ما همراه باشید.

آشنایی با ملات گچ و خاک

خاک رس تهیه شده را ابتدا الک کرده و بعد از اتمام الک به گچ مد نظر اضافه می کنیم. باید در میزان مصرفی این دو دقت کنید که به اندازه لازم بوده و مقدار مشخص آن رعایت شود. با توجه به نوع گچ شما مقدار خاک مشخص می شود و طبق تجربه می توان گفت اگر گچ شما دیرگیر است باید مقدار آن را افزایش داده و به میزان 50 به 50 از خاک و گچ استفاده کنید.

برای انجام مرحله دوم باید ترکیب به دست آمده را داخل استانبولی از قبل پر آب ریخته،  بعد از آن مخلوط را به خوبی هم زده تا یک خمیری یک دست حاصل شود. از مواردی که باید در آن بسیار دقت کنید این است که دیوار مد نظر شما با استفاده از ابزارهای مخصوص کاملا صاف شده باشد و اصلا سطحی موج دار نداشته باشید.

برای عملیات صاف کردن سطح دیوارها و همچنین از بین بردن موج آن نیاز به انجام مراحل زیادی است که هم به تخصص و مهارت شما بستگی دارد و هم این که نیازمند تجربه بالایی می باشد. نکته مهم دیگر این است که کارخانه ها برای راحتی کار شما عزیزان بسته بندی گچ و گچ خاک آماده را تولید کرده و دیگر نیازی به مخلوط کردن ندارید و زمان خود را برای امری مهم تر صرف می کنید.

به شما توصیه می کنم با استفاده از بسته بندی های آماده کار خود را بهبود بخشیده و ملات بدون نقصی بسازید. یکی از موارد بسیار مهم در انجام گچ کاری این است که از قسمت بالا شروع کنید و اگر به طور برعکس یعنی از پایین به بالا شروع کنیم، بعد از این که قسمت بالا را هم گچ کاری کردیم، اندکی به سمت پایین آمده و قسمت پایین را خراب خواهد کرد.

این اتفاق در صورتی است که اگر از قسمت بالا برای گچ کاری شروع کنیم، دیگر هیچ یک از قسمت ها خراب نشده و نیاز به گچ کاری مجدد نخواهد بود. بعد از این مراحل نوبت به انجام مراحل سفید کاری رسیده و باید ملات گچ را درست کنیم. به شما توصیه می کنم در ابتدا مقداری آب در استانبولی ریخته و بعد گچ را به آن اضافه کنید.

یکی دیگر از نکات مهم درباره ملات گچ این است که به علت زودگیر بودن گچ همیشه مقدار کمی در استانبولی آماده کنید و بعد از اتمام آن مجدد برای درست کردن ملات اقدام کنید. اگر در ابتدا هر مقدار ملات گچی که نیاز داریم را آماده کنیم با توجه به سرعت ما، مقدار بیش تر آن ملات خشک شده و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.

برای انجام نازک کاری باید بعد از افزودن گچ به آب داخل استانبولی، ملات را چند دقیقه بهم بزنید تا گچ کمی خود را بگیرد. بعد از این مراحل باید با کمک ماله ملات را روی دیوار زده و عملیات نازک کاری را شروع کنید. برای راحتی کار شما طرز کار را هم شرح خواهیم داد.

در ابتدا اندازه یک مشت از گچ برداشته و روی ماله قرار می دهیم، بعد از آن ماله را از سمت پایین به بالا کشیده تا گچ به شکل یک نواختی روی دیوار بنشیند. به این نکته دقت کنید که زاویه ماله باید چیزی حدود 45 درجه باشد و در صورتی که ماله را به شکل مماس با دیوار بکشید، گچ به ماله چسبیده و پایین می افتد.

این مطلب را از دست ندهید
کشته کشی گچ کاری

برعکس این ماجرا هم مشکل ساز می شود، یعنی اگر ماله را با زاویه بسیار زیادی روی دیوار بکشیم، خط عمیقی روی دیوار برجای گذاشته وگچ را از روی دیوار بلند خواهد کرد. پس در نحوه به کار گیری ماله بسیار دقت کنید چرا که اساس کار نازک کاری نحوه دست گرفتن ماله و کار با آن می باشد.

همان طور که در سطرهای بالا هم اشاره کردیم، ماله باید با زاویه 45 درجه با دیوار قرار بگیرد، بعد از این که گچ را به دیوار زدیم، به تدریج این زاویه کم شده و تا 10 درجه خواهد رسید. به این عمل تکنیک ماله باز و بسته می گویند. در این قسمت لازم می دانم به گچ کشته اشاره کنم که شاید در ذهن شما هم درباره چگونگی آن سوالی شکل گرفته باشد.

آموزش متره نازک کاری,آموزش نازک کاری,آموزش نازک کاری ساختمان,

گچ کشته

گچ کشته به گچی می گویند که اصلا سخت نشده و نحوه ساخت آن به این شکل است، که در ابتدا تمامی مراحل ساخت ملات گچ را انجام داده ولی بعد از مخلوط شدن گچ با آب باید به مدت طولانی گچ را ورز داده و هم بزنیم. نباید در بین کار متوقف شوید و کار را نیمه ول کنید چرا که گچ خراب شده و سخت خواهد شد. هم زدن گچ را به مدت 10 الی 15 دقیقه ادامه پیدا کند و تا مخلوطی کاملا یک دست حاصل نشود، دست از هم زدن برنمی دارید.

این ملات ایرادهای جزئی مانند سفیدک زدن دارد که با اضافه کردن مقداری گچ عاج این مشکل را هم برطرف می کنیم، اما باید دقت کنید که مقدار ملات ساخته شده کم بوده و در دفعات ملات را بسازد که هدر رفت و پرتی نداشته باشد.

اموزش نازک کاری گچ,ساختن گچ کشته,گچ پاششی,

گچ پاششی

طراحی ماشین های گچ پاششی به شکلی است که ابتدا گچ و آب را داخل آن ریخته و بعد از مخلوط کردن آن را با پمپی به سر نازل انتقال داده و با کمک قسمت های دیگر ماشین، این مخلوط به هوا پاشیده می شود. بعد از انجام این مرحله باید به کمک شمشه دستی گچ را صاف کنیم. این نوع گچ کاری از نظر اقتصادی بسیار به صرفه بوده  وعلاوه بر این دارای ویژگی های خاص دیگری هم هست. از جمله آن ها می توان به این خاصیت آن اشاره کرد که گچ پاششی دیر گیر بوده و به کارکنان زمان کافی برای شمشه کشی را خواهد داد. در نتیجه با صرف هزینه کم تر، سطحی صاف و بی نقص خواهیم داشت.

ذکر این نکته را واجب می دانیم که گچ کاری با گچ پاششی دارای مزیت خاصی است که دیر نیاز به مرحله گچ و خاک نداشته و کار ما را بسیار ساده می کند، علاوه بر این لازم است بگویم از گچ پاششی برای ساختمان های بزرگ و وسیع استفاده می شود. از ویژگی های خاص این نوع گچ می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. استفاده گچ پاششی به ضخامت 10 سانت و مستقیما به روی بتن.
  2. هدر رفت بسیار کم به دلیل این که از بسته بندی مستقیما به داخل ماشین ریخته می شود.
  3. دارای خاصیت ضد ترک و ضد رطوبت است.
  4. در مدت 100 دقیقه به گیرش اولیه خواهد رسید و بسیار دیر گیر است.

نکته 1.  در صورتی که اولا برای ساختمان از دیوارهای هبلکس استفاده شود، دوما کارگران مختص به تمیز کاری دیوارها را به خوبی شاقول کنند، می توانید از مرحله گچ و خاک صرف نظر کرده و مستقیما مرحله گچ سفید کاری را انجام دهید.

نکته 2. در مواردی که برای دیوارها یا سقف از رابیس استفاده کرده باشیم دیگر نیازی به گچ و خاک نبوده و مستقیما از گچ سفید کاری استفاده می کنیم.

برای خرید انواع گچ با این شماره تماس بگیرید. علی قمصری نژاد - 09128047761 - 02177429500