بتن اسفنجی اتوکلاوی

بتن اسفنجی اتوکلاوی چیست؟ در سال 1924 بتن جدیدی توسط مهندس آرشیتکت سوئدی اختراع و تولید شد که از تکنولوژی جدیدی در ساخت آن استفاده شده بود و این بتن سبک و متخلخل است. در تهیه این بتن مواد اولیه سازنده به روش اختلاط با یکدیگر مخلوط شده اند و تحت پخت قرار گرفته اند.

علت تشکیل حباب های گاز در این نوع بتن آن است که مواد اولیه تحت فشار و حرارت بالایی با یکدیگر ترکیب می شوند که نتیجه آن تشکیل بتنی متخلخل است که از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است. با ایجاد تغییر در فرمولاسیون بتن متخلخل می توان بتن هوادار تولید نمود. به عبارتی می توان گفت این بتن همان بتن هوادار اتوکلاوی (Autoclaved Aerated Concrete – AAC) یا اسفنجی اتوکلاوی می باشد.

در اروپا نام بتن اسفنجی اتوکلاوی بیشتر استفاده می شود اما اخیرا این بتن را با نام های تجاری HEBELEX، HEBEL یا YTONG  در آمریکا و اروپا می شماسند. بیشترین میزان استفاده از این بتن ها در صنعت ساختمان سازی می باشد زیرا بتن اسفنجی اتوکلاوی و محصولات مشابه آن مانند بلوک بتنی هوادار اتوکلاوی مقاومت بسیار بالا و وزن بسیار کمی دارند. در ادامه به نحوه تولید بتن اسفنجی اتوکلاوی بیشتر می پردازیم.

بتن اسفنج اتوکلاوی و مواد اولیه آن

در تهیه این بتن از ماسه سیلیسی، آهک، سیمان و آب استفاده می شود که همگی از مواد سازگار با طبیعت هستند و به راحتی می توان میزان زیادی از آن ها را در طبیعت یافت. نکته مهمی که در مورد این مواد وجود دارد قابلیت بازگشت پذیر بودن و امکان استفاده مجدد از آن ها در چرخه تولید می باشند.

قیمت سیمان تهران

اسفنجی اتوکلاوی,بتن اتوکلاو اسفنجی,بتن اسفنجی اتوکلاوی,

نحوه تولید بتن اسفنجی اتوکلاوی

به منظور تهیه بتن اسفنجی اتوکلاوی سیلیس، آهک، سیمان و آب که مواد تشکیل دهنده آن هستند را در داخل میکسرهای مخصوص ریخته و با یکدیگر مخلوط می کنند. این فرآیند باید در زمان معینی انجام شود و به دمایی حدود 200 درجه سانتی گراد احتیاج دارد. در مواردی که بتن  به منظور کاربرد خاصی تولید می شود نیاز است قبل از پخت در قالب مربوطه ریخته شود. آهکی که در تولید بتن اسفنجی اتوکلاوی استفاده می شود آهک پخته می باشد.

این مطلب را از دست ندهید
خصوصیات بتن پلاستیکی

مزیت های بتن اسفنجی اتوکلاوی

اصلی ترین مزیت بتن اسفنجی اتوکلاوی وزن سبک و بسیار کم آن می باشد. با استفاده از این بتن در صنعت ساختمان سازی وزن سازه ها بسیار کاهش می یابد و با کاهش وزن سازه میزان نیروهای جانبی وارده نیز به مقدار قابل توجهی کاهش می یابد. این بتن ها عایق های بسیار خوبی در برابر صوت، حرارت و برودت می باشند زیرا در آن ها حباب های گازی نهفته است که مانع عبور صوت و حرارت می شوند. بنابراین ساختمان هایی که در ساخت آن ها از بتن اسفنجی اتوکلاوی استفاده شده است دارای مقاومت و استحکام بیشتری برابر آتش سوزی و زلزله می باشند. از دیگر مزیت های این بتن ها می توان به سرعت اجرای بالای آن ها اشاره نمود.

تصاویر بتن اسفنجی اتوکلاوی,مزیت های بتن اسفنجی اتوکلاوی,نحوه تولید بتن اسفنجی اتوکلاوی,

مزیت های اقتصادی بتن اسفنجی اتوکلاوی

در پروژه هایی که می خواهند در مدت زمان کوتاهی سازه مورد نظر ساخته شود معمولا از بتن های اسفنجی اتوکلاوی استفاده می کنند، از طرفی چون سرعت اجرای این بتن ها بسیار بالا است در نتیجه هزینه دسمتزد افراد کاهش می یابد از این رو استفاده از این بتن ها می تواند اقتصادی باشد.

تخلخلی که در این بتن ها وجود دارد موجب می شود که وزن کمتری داشته باشند و زمانی که در سازه استفاده می شوند وزن سازه را کاهش می دهند، همین مسئله موجب می شود که بار کمتری به فنداسیون سازه وارد گردد، از این رو می توان ابعاد فنداسیون، تیرها، ستون ها و سایر بخش های اسکلت سازه را کاهش داد. با این روش میزان فضای پرت موجود در سازه کاهش و فضای قابل استفاده افزایش می یابد، همچنین مصالح کمتری استفاده می شود و پروژه با هزینه کمتری به اتمام می رسد.

وجود تخلخل های بسیار زیاد در بتن اسفنجی اتوکلاوی باعث شده که هوا در میان این تخلخل ها عبور کند و بتن به عنوان یک عایق عمل نماید بنابراین می تواند از هدر رفت انرژی جلوگیری نماید و عایق خوبی در برابر صوت باشد.